Как започнах да рисивам върху дрехи и обувки ?

Как започнах да рисивам върху дрехи и обувки ?

Казвам се Светлана Веселинова Георгиева. Родена съм в гр.Добрич. Рисувам от малка, харесва ми ! Учих приложни изкуства в худ. гимназия ''Дора Габе'' гр - Добрич, след това завърших  колеж за пр. изкуства проф. '' Николай Райнов '' гр. София. 

Продължих образованието си в различна насока от рисуване, занимавах се с бизнес, родиха ми се децата. 

През всичките тези години далеч от изкуството усещах някаква празнина, чувство за неправилна посока. През Януари 2020 година закрих поредния магазин, несигурността този път се съпроводи и със започването на короно вирусната епидемия. Бях загубила надежда, хората бяха затворени и не се нуждаеха от нищо. В отчаянието си стоейки целодневно в магазинчето реших да си купя текстилни бои и да порисувам върху ризите, с които разполагах. Така започна всичко рисувах пъстри пеперуди, пера, цветни животни слагах ги на витрината. Създаваха усещане на радост, пъстрота и настроение, като че атмосверата в цялата сива и страшна обстановка се промени. Чувствах лекота и спокойствие. 

Не след дълго мерките бяха пораспуснати и хората започнаха да щъкат. Истинска радост бе за мен, когато клиентите се усмихваха и гледаха дълго моите рисувани дрехи и обувки и се наслаждаваха на творчеството ми. От този момент аз поех по правилния път, моя път, път на изкуството. Изкуството да накарам хората да се усмихнат. 

Назад към блога